”România este țara mea!”

Proiectul a apărut ca nevoie de stopare a fenomenului de migrație a ieșenilor, românilor care au lăsat acasă familia plecând la muncă peste hotare. Pentru a le oferi un viitor mai bun, tot mai multe persoane aleg să muncească în străinătate pentru a lucra și lasă acasă familia și copiii. Dincolo de dorul de casă, acești oameni lasă în spate niște suflete care rămân de cele mai multe ori cu bunicii sau cu mătuși care nu pot înlocui niciodată un părinte. De-a lungul timpului, au fost efectuate nenumărate studii, deopotrivă sociologice cu privire la numărul de români care pleacă anual în străinătate, cât și psihologice, cu profilul copiilor care sunt nevoiți să crească singuri fără părinți.

Județul Iași ocupă locuri fruntașe când vine vorba de copii care au părinții plecați la muncă în străinătate, cu 11.573, urmat de Suceava cu 11.078.  Sute de elevi de la diferite școli din Iași au unul sau ambii părinți plecați. De cele mai multe ori, cadrele didactice țin locul mamei sau a tatălui. Unii sunt foarte închiși, unii sunt foarte retrași, alții au  sentimentul de revoltă, alții își doresc să comunice mai mult. Sunt copii care necesită atenție. Minorii care traiesc cu unul dintre părinți sau cu alte rude, sunt expuși tuturor acestor riscuri majore, care le pot afecta viitorul iar psihologii spun că mulți dintre minorii care comit fapte penale provin din familii dezorganizate.

Prezentul proiect își propune să spună povestea și trăirile acestor copii. Prin intermediul unei strategii de marketing și publicitate bine construită pe nevoile audienței sale, proiectul va sensibiliza beneficiarii încercând să-i determine să se întoarcă în România, să fie alături de copiii și familiile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *